Nyilatkozz okosan!

Nyilatkozz okosan

Médiafelkészítés

A szó elszáll, a nyoma ott marad.

A nyilatkozataink lehetőségeket nyitnak ki vagy elvesznek azokból.

Öngól a Kleinheisler ügyben

2015. november 25. - mediafelkeszites

A Videotonnál a kommunikáció sincs formában

 

A Videoton úgy gondolta, hogy ma közleményben tudatja hogyan is áll a Kleinheisler ügy.

A sztorit ismerjük, már amennyit ismerhetünk belőle. A labdarúgó szerződés hosszabbításra nem volt hajlandó, ezért száműzték az nb 3.-as alakulathoz. De ott sem jutott egy ideje szóhoz. Ahogy halljuk a játékengedélyét sem váltották ki.

Aztán jött a fordulat és a szövetségi kapitány meghívta a válogatottba.

A labdarúgó pedig góllal hálálta meg a bizalmat és nagyban hozzájárult a csapat sikeres pótselejtezőjéhez.

Na és akkor ma megérkezett a Videoton közleménye:

 NEMZETISPORT.HU 2015.11.25 09:28 Frissítve: 2015.11.25 10:19

„A Norvégia ellen sikeresen megvívott Eb-pótselejtezőt követően került a szélesebb közvélemény számára is reflektorfénybe a nyár óta a Videoton FC második csapatával készülő Kleinheisler László. A 21 esztendős középpályás ügyében folyó tárgyalásokat klubunk továbbra is a labdarúgó és a Videoton FC belügyének tekinti, ugyanakkor továbbra is azon dolgozunk, hogy a válogatottban is bemutatkozó játékos helyzete minél hamarabb, mindkét fél számára megfelelően rendeződjön. Amennyiben bármilyen, Kleinheisler László karrierjét érintő változás történik, arról a Videoton FC hivatalos médiafelületein tájékoztatjuk szurkolóinkat és a média képviselőit” – szól a közlemény.

 

A Videoton egy komoly klub, amely évek óta szakértelmet halmoz fel azért, hogy egyre sikeresebben működhessen. Sok pénzt és figyelmet áldoz arra, hogy az európai futball élmezőnyéhez (középmezőnyéhez) felzárkózhasson.

Megtanulta, hogy a klubot márkaként kezelje. Megtanulta azt, ha a játékosait sztárolja azon keresztül ő is épül, a klub is egyre értékesebbé válhat.

Mégis a mai közleményből úgy tűnik a kommunikáció nem képes felzárkózni ehhez az irányhoz. Feltételezhetően az ügyben eddig elszenvedett sérelmek akadályozzák abban, hogy csatlakozzon a szurkolók öröméhez.

A közleménye alapján a klub magát kisstílűnek mutatja, leginkább egy duzzogó kisgyereknek látjuk, akit megbántott az egyik alkalmazottja.

 

Nézzük mi az a közlemény, ami a nyilvánosság mai állapota indokol? Ezt érdemes lett volna kiadnia:

“Érthetően sokakat érdekel Kleinheisler László labdarúgónk helyzete a Norvégia elleni sikeresen megvívott pótselejtező után. MIndenekelőtt el kell mondanunk: az ország és labdarúgónk örömében a Videoton is osztozik, hiszen az egész magyar labdarúgásnak számára nagy lépés, hogy ismét az EB legjobb csapatai között szerepelhetünk. Büszkék vagyunk Kleinheisler László sorsdöntő találatára és szereplésére. Mi is elismerjük a teljesítményét. Most is azon dolgozunk, hogy a magyar labdarúgás tehetsége a legmegfelelőbb módon folytathassa a pályafutását. Azt a megoldást keressük, ahol találkozik a labdarúgó és a Videoton érdeke. Bízunk benne, hogy közösen mielőbb megtaláljuk a legjobb megoldást és arról hamarosan be is számolhatunk a szurkolóknak.”

 

Ez az a hangvétel és stílus, amit a magyar szurkoló és labdarúgást szerető közvélemény a pótselejtező után elvár a Videotontól.

Arról nem is beszélve, hogy éppen 8 napot késett a közlemény.

 

Kleinheisler László oslói hőssé vált, a két mérkőzésen kiküzdötte ezt magának.

kleinheisler.jpeg

A labdarúgó személyes sorsa, története rokonszenvet kelt, igazi magával ragadó sztori, amely most ismét reflektorfénybe került.  A klubbal kapcsolatos konfliktusára irányuló kérdések elől maga elegánsan ellépett, az újságírói kérdéseket elhárította.

A Videoton is ezt a rokonszenves magatartást kell, hogy kövesse ha pályázik a szurkolók szimpátiájára. Még akkor is ha a történet közel sem lehet ennyire elegáns. Csúnya részei is lehetnek, amelyek számunkra persze nem ismertek.

Ebben a labdarúgónak is biztosan megvan a maga felelőssége.

Csak annyi történt közben, hogy a két mérkőzéssel valami megváltozott a nyilvánosságban. A közvélemény úgy gondolja, hogy a labdarúgó ezzel kiváltotta magát. Méghozzá ebből a problémás történetből is.

Azt írja a klub közleményében, hogy a konfliktus az ő belügye.

A nyilvánosság viszont egy “más kávéház”. Ha ilyen rekciókat tapasztal, akkor egy idő után éppen ezért nem tud a csapat belügye maradni.

A közvélemény tudni akarja mire fel ez a nagy "durca" és kikényszeríti a sztori megismerését.

Az pedig egyik félnek sem lehet érdeke, hiszen az nem lesz egy win-win szituáció.

Minden konfliktus elmúlik egyszer. A végén mindig ugyanaz marad: a Videotonnak szerethető csapatnak kell lennie, hisz el szeretné érni nagy céljait. A kommunikációnak ezt szolgálnia kell, ehhez lehetőségeket kell teremtenie.

Ha egy ilyen ügybe “beleakad” a klub vezetése, hogyan fog egy komoly kihívással megbírkózni?

Érdemes ezt újragondolni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafelkeszites.blog.hu/api/trackback/id/tr298111040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sőőtnagyonis 2016.08.10. 08:38:05

Biztosan nem fizették úgy meg mint a hasraesős tizenegyes csinyálót.
süti beállítások módosítása